Eerste editie Minibiebweekend Rosmalen

en Foto-expositie Minibiebs

Rosmalen, 20 augustus 2019 | Wist je dat er in Rosmalen wel 19 minibibliotheekjes (minibiebs) zijn? En weet je ze te vinden? In het weekend van 21 en 22 september heb je de kans om ze alle 19 te leren kennen! Je vindt de boekenkastjes bij mensen aan huis, in winkels en bij instellingen door heel het dorp. Het programma tijdens deze eerste editie van het Minibiebweekend Rosmalen barst van de activiteiten die met boeken, taal, (voor)lezen en schrijven te maken hebben. Voor deze activiteiten kun je terecht bij de 9 deelnemende minibiebs en bij Babel Bibliotheek Rosmalen. Iedereen is welkom en deelname is gratis!

Bij elke van de 9 deelnemende minibiebs en bij Babel Bibliotheek Rosmalen is er een activiteit die de fantasie prikkelt. Laat je meevoeren in een mooi verhaal, verzin zelf een verhaal of ga aan de slag met het schrijven van haiku’s. Teken en kleur letterbeesten, bezoek het poëzierestaurant, kom papierscheppen, boekenleggers maken of speel een taalspel. Er is een folder met fietskaart en programma beschikbaar bij alle minibiebs in Rosmalen, bij Babel Bibliotheek Rosmalen en bij Babel Den Bosch. Op zaterdag 21 september starten we het Minibiebweekend om 13:00 uur met de feestelijke opening van de nieuwe minibieb Gelukslocatie (Jasmijnstraat 34 in Rosmalen). Breng jij ook een boek mee om de kast te vullen?

Kijk op www.minibiebs-denbosch.nl en op www.babeldenbosch.nl voor meer informatie en om de fietskaart met programma te downloaden. Enthousiast geworden? Er is nog meer!

Fototentoonstelling: Afgelopen maanden hebben veel boekliefhebbers foto’s van bijzondere, grappige en kleurrijke minibiebs uit binnen- en buitenland opgestuurd naar de Facebookpagina Zwerfboeken Rosmalen. Al deze foto’s worden van 7 september t/m 5 oktober tentoongesteld bij Babel Bibliotheek Rosmalen.

Open atelier DIY Minibieb Ben je tijdens het Minibiebweekend Rosmalen enthousiast geworden en lijkt het je leuk om zelf een boekenkastje te maken? Schrijf je dan in voor het ‘Open atelier DIY Minibieb’ bij Babel Den Bosch. In drie bijeenkomsten (5-10, 12-10 en 2-11) ga je aan de slag met een concept en maakt je vervolgens een eigen minibieb! Check voor meer informatie over dit open atelier en om in te schrijven het cursusaanbod op www.babeldenbosch.nl.

Minibiebweekend Rosmalen 2019 is een initiatief van Jeroen van Lente en Babel Den Bosch en wordt georganiseerd in samenwerking met de betrokken minibiebhouders.

Reacties zijn gesloten.