Uitnodiging Informatiebijeenkomsten Windmolens & Zonneparken

Onderwerp: uitnodiging informatiebijeenkomsten

Praat mee over windmolens en zonneparken in Den Bosch Tussen nu en het jaar 2050 wil de gemeente Den Bosch overstappen van fossiele energie, zoals aardgas en kolen, naar duurzaam opgewekte energie. De bekendste vormen hiervan zijn zonne- en windenergie. De overgang naar duurzame energie is een grote stap. Alle ideeën over hoe we dit het beste kunnen doen, zijn welkom. Wij vragen ook aan u om met ons mee te denken en nodigen u daarom uit voor een van de vier identieke informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten denken we samen na over de invulling van een Visie Energielandschap.

Windturbines en zonneparken

De visie gaat bepalen hoe wij als gemeente de overstap naar duurzame energie het beste kunnen maken. De Visie Energielandschap vormt de leidraad waaraan de gemeente nieuwe ideeën voor de productie van duurzame energie kan toetsen. Het laat straks ook zien wat de kansen zijn in het buitengebied van de gemeente voor het opwekken van duurzame energie. Waar bijvoorbeeld zouden windturbines en zonneparken het best geplaatst kunnen worden?

Wilt u hier meer over weten of wilt u meedenken? Kom dan naar één van de vier informatiebijeenkomsten!

31 januari
Bestuurscentrum ’s-Hertogenbosch
Achter het Stadhuis 5-7

7 februari
Gemeenschapshuis De Meent
Prins Bernhardplein 10 Nuland

18 februari
Sociaal-Cultureel Centrum De Biechten
Vincent van Goghlaan 1, ‘s-Hertogenbosch

25 februari
Windkracht5, de Groote Wielen
Deltalaan 140, Rosmalen

Alle bijeenkomsten starten om 19:00 uur en duren tot 21:00 uur. U bent vanaf 18:45 uur welkom. De bijeenkomsten hebben allemaal hetzelfde programma. U kunt dus zelf kiezen welke datum en plek u het beste uitkomt.

Aanmelden of meer informatie ontvangen?
Om een indruk te krijgen van de opkomst vragen wij u zich aan te melden voor de bijeenkomst via:

[https://s-hertogenbosch.us12.listmanage.com/subscribe?u=7070f14f07aff010e91986395&id=c782c4419d] Wilt u meer informatie over de bijeenkomsten of de Visie Energielandschap? Neem dan contact op met de gemeente via het formulier hieronder [https://formulieren.s-hertogenbosch.nl/formulier/nlNL/Burgerzaken/scGCC09.aspx/fGCC09_Email].

Relatie tot ‘Verkenning Rosmalense Polder’
De ‘Verkenning tweede fase duurzame energie Rosmalense, Lithse en Geffense polder’ wordt door de gemeente Den Bosch in samenwerking met de gemeente Oss en de provincie Noord-Brabant uitgevoerd. Het proces van de verkenning loopt voor een deel tegelijk met de Visie Energielandschap. Ook tijdens de Verkenning vinden wij de samenwerking met bewoners, organisaties en andere stakeholders belangrijk. Daarvoor volgen binnenkort informatiebijeenkomsten.