Meldingen openbare ruimte

Melding openbare ruimte maken ( Online meldingsformulier PDF )

Zoals jullie allen weten werkt de gemeente al een aantal jaar met de Buitenbeterapp. Onlangs is besloten om een switch te maken naar een online meldformulier. Dit heeft onder meer te maken met de informatie die wij nodig hebben om een melding zo snel mogelijk af te handelen. Het nieuwe meldformulier kan op de telefoon of tablet geïnstalleerd waardoor het werkt als een app.

Een kapotte lantaarnpaal, een losse stoeptegel of een omgewaaide boom? Meldingen en tips over de openbare ruimte geeft u eenvoudig aan ons door via het online meldingsformulier*. Via dit formulier maakt u snel en makkelijk een melding en stuurt u een foto van de situatie mee. Wij streven er naar uw melding binnen 14 dagen af te handelen.

Wilt u een melding maken, ga naar www.s-hertogenbosch.nl/meldpunt

Maakt u vaker een melding?

Dan is het handig om het meldingsformulier toe te voegen aan het beginscherm van uw tablet of smartphone. Het meldingsformulier wordt weergegeven als een pictogram tussen uw apps. Wanneer u op het pictogram tikt opent het formulier meteen in uw browser en kunt u direct een melding maken.

In onderstaande stappen leggen we uit hoe u het online meldingsformulier aan het beginscherm van uw tablet of smartphone toevoegt.

iPhone/iPad

 1. Open het online meldingsformulier via bovenstaande QR-code of via s-hertogenbosch.nl/meldpunt
 2. Tik onderin (bij de iPad bovenin) op de deelknop. Dat is een pictogram van een vierkant met het pijltje naar boven
 3. Tik op Zet op beginscherm
 4. Geef het meldingsformulier een herkenbare titel of laat de standaardbenaming staan
 5. Tik op Voeg toe
 6. Het online meldingsformulier is nu toegevoegd aan het beginscherm van uw tablet of smartphone

Android-toestel

 1. Open het online meldingsformulier via bovenstaande QR-code of via s-hertogenbosch.nl/meldpunt
 2. Tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes
 3. Tik op Toevoegen aan startscherm
 4. Geef het meldingsformulier een herkenbare titel of laat de standaardbenaming
 5. Tik op Toevoegen en eventueel nogmaals op Toevoegen
 6. Het online meldingsformulier is nu toegevoegd aan het beginscherm van uw tablet of smartphone

* Maak uw melding bij voorkeur via het online meldingsformulier. Dit formulier stelt specifieke vragen, waardoor uw melding meer informatie bevat. Hierdoor komt hij sneller op de juiste plek waardoor de doorlooptijd gemiddeld korter is. Lukt melden via het online meldingsformulier niet? Dan kunt u uw melding ook via de BuitenBeter app of telefonisch aan ons doorgeven. Het meldpunt is op werkdagen tot 17.00 uur bereikbaar via (073) 615 55 55.

Rutger Janssens

Wijkmanager Rosmalen, Nuland en Vinkel | SB/WMT | gemeente ’s-Hertogenbosch | Postbus 12345 | 5200 GZ ‘s-Hertogenbosch | www.s-hertogenbosch.nl