Twijfel over openen buitenbad Kwekkelstijn

Zwembad zoekt hard naar nieuwe lifeguards / toezichthouders
Onzeker of buitenbad Kwekkelstijn deze zomer open kan

We willen dat iedereen veilig kan zwemmen in het buitenbad van Combibad Kwekkelstijn in Rosmalen. Het bad ligt er tenslotte prachtig bij! Voor komende zomer hebben we te weinig lifeguards om de planning van personeel rond te krijgen. En dat is niet wat we willen. Daarom is Kwekkelstijn per direct op zoek naar nieuwe lifeguards. Anders kan het buitenzwembad komende zomer niet open. Ben jij, of ken jij een lifeguard, of zou je dat willen worden? We zijn op zoek naar jou!

Wethouder Marianne van der Sloot: “Ik zou het écht super jammer vinden als het buitenbad komende zomer niet open kan. Kwekkelstijn zit in de harten van mensen. Ze haalden er hun zwemdiploma. Of trekken er elke dag baantjes om fit te blijven of komen er in de zomer om plezier en verkoeling op te zoeken. Iedereen voelt wel een lijntje met het zwembad, zeker in Rosmalen. Daarom hoop ik dat we mensen kunnen vinden die hier blij van worden. En lifeguard willen worden. Zodat we het buitenbad deze zomer wél open kunnen houden. En de keuze van mogelijke sluiting niet hoeven maken. Zodat ook deze zomer mensen er een fijne en onbezorgde tijd gaan hebben, in en aan het water.”

De gemeente en het Combibad zien al veel langer dat zwembaden in Nederland de afgelopen jaren vaker moeite hebben om personeel te vinden. En soms zelfs overgaan tot (gedeeltelijke) sluiting. Het gaat om zwemonderwijzers, maar ook om goed toezicht.

Kwekkelstijn directeur Ellian van Geloven-Siemers: “Tot nu toe is het ons steeds gelukt om het binnenbad én het buitenbad open te houden. Daar zijn we heel trots op. Voor komende zomer krijgen we de planning nu nog niet rond. Mogelijk moeten we keuzes maken die we liever niet maken. Natuurlijk hopen we dat het niet zover komt. En dat zich de komende tijd nieuwe lifeguards melden. Daar zetten we vol op in. Zodat inwoners ook komende zomer weer fijn kunnen genieten van deze mooie plek!”

Ben jij of ken jij een lifeguard/ toezichthouder?

Help ook mee Kwekkelstijn komende zomer open te houden. Zodat iedereen, van jong tot oud, kan blijven genieten aan het water. Ben je 18 jaar of ouder? Kun je goed zwemmen? Ga met ons in gesprek. Opleiding vergoeden we. Samen moeten we er toch voor kunnen zorgen dat deze zomer iedereen als vanouds kan genieten van een veilig en schoon buitenzwembad onder goed toezicht? Laten we daar met elkaar aan werken! Mail ons via info@kwekkelstijn.com.

PDF affiche voor werving : Kwekkelstijn Affiche